Belépés

 Keresés

 

 Menü

 

 Linkek

      
 
  előadó album dalok műfaj alműfaj kiadó
Kérjük, hogy támogassa a siket/hallás- sérülteket!

 Bikini

  
még mint:Új Bikini
Megalakulás1982. július 4., Budapest, H
Aktív évek:
 1980-as 1990-es 2000-es 2010-es
Tagok:Berecz Endre, Daczi Zsolt, D.Nagy Lajos, Gallai Péter, Hirleman Bertalan, Kató Zoltán, Makovics Dénes, Mihalik Viktor, Nagy Feró, Németh Alajos, Németh Gábor , Szűcs Antal Gábor, Vedres Joe
Műfaj:rock
Stílus:hard-rock, lírai rock
Kiadói:EMI (3), EMI-Quint (3), Hungaroton (8), Hungaroton-Favorit (4), Hungaroton-Gong (6), Hungaroton-Pepita (1), Hungaroton-Start (2)
Slágerlista info:Kattints ide a MAHASZ helyezésekért
ALLMUSIC ÉLETRAJZ

A Bikinit Nagy Feró a Beatrice együttes frontembere és Németh Alajos a Mini basszusgitárosa alakította meg. Focizás közben jött az ötlet hogy milyen jó lenne egy új csapat sajátos stílussal, újszerű zenével, és egyéni látásmódú szövegekkel. Szó szót követett majd megalakult az Ős-Bikini Szűcs Antal Gáborral, Vedres Józseffel, Németh Gáborral és Angyal Tivadarral. A miskolci Rockfórumon mutatkoztak be elég szép sikerrel, aminek az lett a következménye hogy 1983-ban megjelent ´Hova lett´ rá egy évvel később pedig a ´XX. Századi hiradó´ c. lemezük. 1983-ban Szűcs kivált a zenekarból majd rá két évvel Nagy Feró is kilépett akinek a helyére a Rolls Frakcióból érkező D. Nagy Lajos került. Az átalakuló együttesben már a Piramisból ismert Gallai Péter is helyet kapott. Zeneileg lágyabb, kellemesebb dallamok jvoltak jellemzőek ekkor zenei hangzásvilágukra. A szövegírók között meg kell említenünk Ferót aki továbbra is részt vállalt a Bikiniben, Trunkos Andrást és Dévényi Ádámot is. Az átalakulást követően a rendszerváltozásig szinte mindig évben megjelentettek egy albumot, 1987-ben a ´Mondd el´ c. lemezük 300.000 példányban kelt el, ami óriási teljesitménynek számított akkoriban. Rövid ideig Hirlemann Bertalant Berecz Endre váltotta fel a doboknál és Kató Zoltán illetve Makovitz Dénes szaxofonos valamint Daczi Zsolt gitáros is csatlakozott a Bikinihez. 1989. december 20-án Moszkvában léptek fel, két hónappal később a romániai forradalom után pedig Temesváron koncerteztek amit egyik legnagyobb emléküknek tartanak. 1991-ben Új Bikinire változtatták a nevüket, majd egy évvel később 1992. november 21-én, tíz év után az együttes egy búcsúkoncert után feloszlott, mert már nem volt igény az igazi koncertekre. D. Nagy Lajos Trunkos Andrással közösen megalapította a Frakció zenekart. Öt év szünet után 1997. október 31-én a BS-ben tartották visszatérő koncertjüket. Az uj fellállásban Németh Alajos basszusgitározott, D. Nagy Lajos énekelt és Gallai Péter mellett Makovics Dénes szaxofonozott, Mihalik Viktor dobolt, Daczi Zsolt pedig gitározott. 2000 tavaszán jelent meg a ´Gyémánt´ című nagylemezük, amelyen az együttes 90-es évekből összegyűjtött legjobb felvételei hallhatóak, nyár végén pedig studiólemezzel rukkoltak elő. A Bikini 2002-ben ünnepelte huszadik születésnapját egy új koronggal és egy koncerttel a Petőfi Csarnokban ahol Nagy Feró és az Ős Bikini is fellépett.

KAPCSOLÓDÓ MŰVÉSZEK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
DISZKOGRÁFIA   MC,LP,CD,SACD    - sikerlemez     - van borító
       
 1983Hova lett... Hungaroton-Pepita
 1984XX. századi híradó Hungaroton-Start
1985Ezt nem tudom másképp mondani Hungaroton-Start
1987Mondd el Hungaroton-Favorit
1988Ha volna még időm Hungaroton-Favorit
 1989 Közeli helyeken Hungaroton-Favorit
 1990 Temesvári vasárnap Hungaroton-Favorit
1991 A sötétebbik oldal EMI-Quint
1992 Izzik a tavaszi délután EMI-Quint
1993 Búcsúkoncert EMI-Quint
 1997A szabadság rabszolgái Hungaroton-Gong
 1998Körutazás a Balkánon Hungaroton-Gong
 1999A világ végén Hungaroton
 2000Nem lesz ennek jó vége Hungaroton
 2002Álomból ébredve Hungaroton
 2004Angyali üdvözlet Hungaroton
 2007Őrzöm a lángot EMI
 2011Elmúlt illúziók EMI
DISZKOGRÁFIA      b=best of, k=kötet
 1993 Best Of Bikini Hungaroton-Gongb
 1996 Aranyalbum Hungaroton-Gongb
 2000Gyémánt Hungarotonb
DISZKOGRÁFIA    MC,LP,CD    m= mix, d=DVD, v=VHS
 200825 év Bikini EMId
KÖZREMŰKÖDIK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
SZERZŐKÉNT MEGTALÁLHATÓ  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
ALLMUSIC AJÁNLATOK  Jelentkezz be, ha regisztrált vagy!
Hiba, korrekció, megjegyzés esetén kattints ide és ird meg! Köszönjük!